За запитвания: 052 / 620 793
Всичко за заваряването и свързаните с него процеси!!
ESAB ПУСКА НА ПАЗАРА РЕЛСОВИ ТРАКТОРИ

ESAB ПУСКА НА ПАЗАРА РЕЛСОВИ ТРАКТОРИ

18.02.2019

Каталог автоматизация

https://www.esabna.com/shared/documents/litdownloads/automationbooklet/files/

assets/common/downloads/welding%20automation%20catalog.pdf

 

ESAB Welding & Cutting Products пусна на пазара пълна серия механизирани заваръчни системи, включително Railtrac™ B42V (релсов трактор с нов блок за управление на колебателните движения), Railtrac BV2000 (релсов трактор за твърдосплавно наваряване на релси), Miggytrac™ B501 (компактен трактор с акумулаторно захранване) и Miggytrac B5001 (компактен, програмируем трактор).

"Има четири отлични основания да се избере механизирано заваряване за дълги и дори за не толкова дълги съединения и шевове: производителност, постоянство, гъвкавост и ергономичност" - твърди Едуард Хансен (Edward Hansen), Global Director of Product Management, Flexible Automation, ESAB.

Заваръчните трактори повишават скоростта на заваряване / производителността на наваряване със 100% в сравнение с ръчното заваряване. Те се движат по-бързо, не се налага да спират за преместване в друга позиция и позволяват да се заварява с по-добри параметри и/или телове с по-голям диаметър. Като правят непрекъснати заваръчни шевове, тракторите намаляват допълнителната обработка, свързана с дефектите от стартиране/спиране. При приложения, от които клиентите очакват равномерен профил и проникване на заваръчните шевове, механизираните трактори осигуряват стабилност без разходите или усложненията на автоматизацията.

"Тракторите на ESAB се отличават с компактност, малко тегло и портативност и се разглобяват лесно, което облекчава придвижването им до работната площадка" - добавя Хансен. "Освен това те намаляват напрежението на оператора, като ограничават излагането на дим и УВ лъчи, както и заваряването в неудобни позиции." 

Релсови трактори

Railtrac™ B42V е универсален релсов трактор за заваряване или рязане, който работи върху плоски повърхности, в хоризонтално или вертикално положение. Той е оборудван с новия блок за дистанционно управление на колебателните движения W8000 за полагане на насложени заваръчни шевове с ширина до 80 мм (0 - 3,14 инча) и за проследяване на заваръчни шевове. Операторите могат да програмират модели на наслагване, скорости на подаване и да контролират напрежението и скоростта на телоподаване по пет стандартни програми. Стъпковите електромотори за задвижването и напречните колебателни движения гарантират плавна работа и висока точност. Railtrac B42V работи с всякакви телоподаващи устройства, но свързването му с телоподаващо устройство на ESAB дава възможност за настройка на параметрите на заваряване и стартирането и спирането на дъгата. За допълнителна гъвкавост Railtrac може да се захранва с 42 V от токоизточника или от 18-волтова акумулаторна батерия Makita, която може да се сменя без изключване за непрекъсната работа.

Railtrac BV2000, който също е релсов трактор, може да се конфигурира така, че да осигури оптималното решение за механизирани приложения за твърдосплавно наваряване на релси. Възможностите му за управление включват шест стандартни програми. 

Компактни трактори

Miggytrac B501 е компактен трактор с акумулаторно захранване, олицетворение на достъпност и простота. Няма друга физическа връзка между трактора и токоизточника, освен захващането на горелка в държача. Miggytrac B5001 също работи с всякакви телоподаващи устройства, но свързването му с телоподаващо устройство на ESAB дава възможност за настройка на параметрите на заваряване и стартирането и спирането на дъгата. Цветният TFT LCD дисплей с интуитивен, модерен интерфейс позволява на операторите да настройват множество функции, за да подобряват качеството на заваряване и да програмират профили на заваръчни шевове.

"TFT дисплеят откроява модела B5001 сред конкуренцията" - казва Хансен. "Той осигурява по-голяма удовлетвореност на потребителя и добавя допълнителна функционалност. Например, потребителите могат да програмират по-бърз ход между точките на заваряване при ролково заваряване с прекъсвания (до 170 см/мин), за да намалят времето на цикъла. За да намалят дефектите на шева в края на един заваръчен шев, потребителите могат да настройват функциите за запълване на кратера и обратно запълване."

Всички модели Miggytrac използват задвижване със стъпкови електромотори за осигуряване на плавно движение с ниски и високи скорости, а колелата с висок коефициент на триене гарантират стабилно движение дори по повърхности с наклон до 45º. Те могат да се захранват от 18-волтова акумулаторна батерия Makita, която може да се сменя без изключване за непрекъсната работа. Miggytrac B5001 може да се захранва също и с 42 V от токоизточника.

ESAB Welding & Cutting е признат лидер в производството на продукти за заваряване и рязане. От изпитаните с времето процеси в заваряването и рязането до революционните технологии в механизираното рязане и автоматизацията, консумативите, оборудването и принадлежностите за заваряване на ESAB предлагат решения на клиентите от цял свят.

ESAB пусна на пазара своя релсов заваръчен трактор Railtrac B42V.
Механизираните заваръчни системи повишават производителността, постоянството и гъвкавостта, 
като същевременно подобряват ергономичността и намаляват излагането на дим.
Всички права запазени © 2020 Shop.Ametist.bg Дизайн и поддръжка Дот Медиа